REBEKKA:

Romanserien Rebekka starter i 1880, og handlingen er lagt til den lille bygda Ørsnes i Lofoten. Vi møter den 17 år gamle Rebekka, som er en varm og hjertegod ungjente, med stor omtanke for dem rundt seg. 

Som datter av krambubestyreren lever Rebekka et trygt og godt liv. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten. Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun.

Det tar ikke lang tid før hun finner ut at storgården skjuler mange hemmeligheter, og Rebekka går til klarsynte tante Signe for å be om råd.

Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem – en spenning som er i ferd med å endre forholdet …

Rebekka er min første romanserie og fremdeles pågående. Da serien ble lansert i juni 2013, var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse. 

Serien utgis av Bladkompaniet, Vigmostad & Bjørke. Illustreres av Eline Myklebust Madsen og designes av Aina Klingenberg.
Serien er pågående.

 

PERLEMOR:

Året er 1897. Værøy – den lille, stormutsatte øya ytterst i Lofoten – er Jona Lindes rike. Der føler hun seg fri, der er hun født, der skal hun leve og der skal hun en dag dø.

Så ankrer et skip opp utenfor Røstnesvaagen, og i land kommer den britiske kapteinen Adam Wilkinson. Han vinner hennes hjerte og hun hans. Men er det slik at kjærligheten alltid seirer – eller må den vike for plikten, friheten og Jonas elskede Værøy?

 

Kjære leser!

Værøy er et spennende og eksotisk sted. Det har fascinert meg så lenge jeg kan huske. I mange år drømte jeg om å reise dit. Så en dag kom Jona til meg. Hun var som en virvelvind, med brusende svart hår og brune øyne, så full av livsglede og kjærlighet til øya at det tok pusten fra meg. Siden fikk hun en stemme, samtaler og hendelser presset på, og med dem var historien om Jona Linde født. 

Men hvordan var det å leve på den værharde øya i 1897? Spørsmålet sendte meg på en reise inn i Værøys historie, som bergtok meg fullstendig. Jeg forsto kjærligheten Jona bar på. Å lese om folket som en gang hadde levd der, berørte meg sterkt – og bak meg sto Jona og dyttet meg i ryggen. – Førtell om meg, sa hun. 

Jeg sitter i Mostad, en fraflyttet grend som ligger vest på øya, og det er sommer. På en bjørnekjeksblomst kravler en marihøne. Ettermiddagssolen har varmet steinen jeg sitter på. Når jeg lukker øynene, hører jeg med ett fottrinn, dører som slamrer, stemmer og latter fra en svunnen tid. Sakte åpner jeg øynene igjen. Et vinddrag stryker over ansiktet mitt, og luften rundt meg fylles av et lett brus. Igjen ser jeg inn i fortiden. Jeg skimter ryggen til Jona idet hun piler rundt hushjørnet, klar for nye eventyr.

Jeg håper du blir med Jona og meg på reisen gjennom gode og onde dager på øya i havgapet.

Beste hilsen

Kaja Nylund

Serien utgis av Bladkompaniet, Vigmostad & Bjørke. Design og illustrasjon av Ken Jeremiassen/Aurora Borealis Multimedia AS.
Serien er på 32 bøker.